Open dag op 2 mei a.s.

Acties, Nieuws

Medewerking ondernemers gevraagd…

Acties, Nieuws

Het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Schouwen organiseert op zaterdag 2 mei een open dag in ons gebouw, Schuitkant 5 te Burgh Haamstede.Deze dag gaan wij geld inzamelen voor de snoezelruimte van Mappa Mondo (zie bijlage).

Om deze actie te laten slagen hebben wij uw hulp nodig. Wilt u ons steunen zodat wij een mooi bedrag aan Mappa Mondo kunnen geven.U kunt ons steunen met euro`s maar ook door prijzen beschikbaar te stellen voor onze verloting.

Wilt u geld overmaken dan kunt u dat doen op girorekening 3088488 tnv Het Nederlandse Rode Kruis ovv Mappa Mondo.

Wilt u een prijsje beschikbaar stellen voor de verloting dan komen wij dat graag dinsdag 28 april bij u halen.

Misschien wilt u een mailtje sturen dat de vrijwilligers bij u een prijsje mogen halen.

Voor vragen of informatie over onze open dag kunt u bellen met Ineke Tanis 0111672094 of mailen naar j.b.tanis@wanadoo.nl .

Mobieltjes middag in Bruinisse geslaagd

Acties, Nieuws

Bruinisse – Afgelopen vrijdag 3 april jl werd er in Bru-Ville weer met succes een mobieltjes middag gehouden.Vrijdag 20 maart stond deze middag voor de vierde keer in het teken van Make a Difference Day. Dit was ook een geslaagde middag Omroep Zeeland heeft hier een opname van gemaakt en werd dinsdag 24 maart jl uitgezonden.

Het sms’en is voor meerdere aanwezige ouderen een probleem. Ik kan wel met een telefoon omgaan maar sms’en lukt nog niet. Ja, ik geloof dat het nu lukt. Als ik op vakantie ben, ga ik het eens proberen.
Dan is zo’n berichtje makkelijker dan bellen met een kaart. En ook goedkoper…..

De leerlingen van de Pr. Maurits SG uit Middelharnis gaven weer geduldig uitleg aan de ouderen. Ze vinden het heel leuk. Grappig dat ze alles durven vragen. Wij weten natuurlijk allemaal hoe het werkt, maar voor ouderen is het best moeiljk. Het geeft een goed gevoel om die mensen te helpen.

Namens het Rode Kruis Schouwen Duiveland willen we Zeeuwland, Albert Hein en de vrijwilligers bedanken voor hun medewerking.

Kom in beweging….

Acties

ALS U IN BEWEGING KOMT:
Dan kunnen wij blijven helpen!!!

Heeft u één ( of meer) avonden tijd voor ons in de periode van:
14    t/m  21 juni 2009  ?

Het Rode Kruis organiseert dan namelijk haar landelijke collecte; ook in Schouwen Duiveland. Om al onze taken, zowel in binnen-  als in buitenland te kunnen blijven doen, zijn naast inzet van onze vrijwilligers, ook financiële middelen hard nodig. U helpt ons toch met een paar uurtjes van uw tijd?

Inlichtingen:
Districtskantoor Nederlandse Rode Kruis
Tel. 0113 – 253893
E mail: schouwenduiveland@redcross.nl

Ouderen leren met mobieltjes omgaan

Acties, Nieuws

Het gebruik van een mobiele telefoon levert voor ouderen soms problemen op.Hoewel veel ouderen en uit het oogpunt van veiligheid en bereikbaarheid er wel belang aan hechten om een mobieltje aan te schaffen,beschikt niet iedereen over de vaardigheid er goed mee om te gaan.

Op vrijdag 20 maart en vrijdag 3 april (herhaling) organiseren het Rode Kruis en het Welzijnshuis daarom een middag voor ouderen waarbij het omgaan met een mobieltje centraal staat. In kleine groepjes wordt door leerlingen van de Pr. Maurits SG uitleg gegeven over de basismogelijkheden, er kunnen vragen worden gesteld en wordt geoefend.

Het is de bedoeling dat mensen hun (opgeladen) mobieltje meenemen en eventueel het bijbehorende gebruikersboekje.

Ook als iemand overweegt een mobieltje aan te schaffen kan hij of zij zich op deze middag laten informeren. Er zijn geen kosten aan deze middag verbonden.

Datum: vrijdag 20 maart en vrijdag 3 april (herhaling).
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Bru-Ville”, Dr. de Kockstraat 79 in Bruinisse.
Opgeven: dhr. C. Heule op nummer 0111 481727 (voor
18 maart).

Mobieltjes…

Acties, Nieuws

Een wisselgesprek met bewoners en vrijwilligers

Tweede mobieltjesmiddag in de Vronenburg is wederom een succes

U gaat eerst naar opties, vervolgens naar zenden en dan naar kiezen. Nu voert u het telefoonnummer in en daarna drukt u op het groene knopje. Uw berichtje wordt verzonden.’ Vandaag leert mevrouw Berrevoets sms’en en daar is ze maar wat blij mee: ‘Mijn dochter weet niet wat ze ziet! Zeker als je bedenkt dat ik eerst helemaal geen mobiele telefoon wilde. Maar nu ik ermee kan bellen en sms’en geeft dat toch wel een veilig gevoel.’

Mevrouw Berrevoets is een van de bewoners van de Vronenburg die op 31 oktober jl. deelnam aan het zogenoemde mobieltjesproject. Dit project is een initiatief van het Rode Kruis Schouwen-Duiveland in samenwerking met het Welzijnshuis en leerlingen van het Prins Maurits College. De betrokkenheid van Zeeuwland uit zich in het beschikbaar stellen van de servicecomplexen. Het doel van deze middag is om ouderen wegwijs te maken met de mobiele telefoon, maar óók om jongeren en ouderen wat meer met elkaar in contact te brengen. De datum van deze middag was niet toevallig gekozen. Op 31 oktober was het ‘Make A Difference Day’, de dag waarop iedereen wordt aangemoedigd om iets te betekenen voor een ander. Lees verder… »

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Inloggen