Praktijkles in blarenprikken voor jeugdleden regionaal Rode Kruis

Nieuws

Ik ben blij dat we van de uitnodiging gebruik hebben gemaakt”, zegt Ineke Tanis over het bezoek dat zij deze week met vier jeugdleden van het Rode Kruis Schouwen-Duiveland aan de Vierdaagse in Nijmegen heeft gebracht.

Tanis is coördinator van de regionale jeugdafdeling van het Rode Kruis, die nog maar amper twee jaar bestaat. “De landelijke organisatie van het Rode Kruis nodigt belangstellenden van plaatselijke afdelingen uit om een dag te komen kijken hoe het eraan toegaat bij de hulpverlening tijdens de Vierdaagse. Het leek ons leuk daar gehoor aan te geven”, vertelt Tanis. De Schouwse jeugdafdeling telt zeventien leden variërend in leeftijd van 11 tot 15 jaar. De meesten van hen zijn in deze tijd op vakantie, maar vier jonge Rode Kruisers gaven te kennen graag een dagje blarenprikken in Nijmegen te willen meemaken: Arjo van der Sluijs, Jacco Padmos, Simon Lansu en Priscilla Tuinman. Tanis is zeer te spreken over de wijze waarop zij met haar ploegje is ontvangen en hoe zij de praktijk konden ervaren. “De Stadsschouwburg Nijmegen functioneert tijdens de Vierdaagse als Hotel Rode Kruis. Daar konden we onze lunch klaarmaken en van daaruit gingen we in ‘De Pan’, zo’n eigen Rode Kruisbusje naar Beuningen. Dat was de derde rustplaats, tien kilometer voor de finish. Daar moeten veel voeten worden behandeld. Het doel is dat de mensen weer verder kunnen lopen. Ze krijgen met speciale pleisters een soort tweede huid over hun voet gelegd”, vertelt Tanis. Zij zag veel deelnemers strompelend de hulptent binnen komen en weer rechtop vertrekken. Het Schouwse groepje bracht ook een bezoek aan de hulptent bij de finish. De jongeren kregen daar ook de gelegenheid zelf mee te helpen bij de behandeling van blaren.

Al met al een mooie praktijkervaring, vindt de coördinator. Zij laat nog weten dat het Schouwse Jeugd Rode Kruis in september voor het eerst deel zal nemen aan een officiële EHBO-wedstrijd.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Inloggen